@Вихрен Вокил
Бяха я задържали малко след Мелачката и закъсняваше за оговрката с Вихрен. Поне знаеше, че нямаше да й се сърди, но не й беше приятно. Пореден завой сред коридорите и вече беше почти където трябва и точно както беше предположила, рижкото я чакаше пред вратите на Главната зала.
-Извинявай,- подхвана задъхано.- Мелачката…
-Няма проблем.
Той погледна по продължението на коридора в посока на Кухните, от където ясно се чуваше дрънчене. Времето за вечеря наближаваше.
-Предполагам имаш план?- обърна се към белокоската.
-Достъпът до кухните е свободен за всички, нали?
-Да…?
-Влизаме, взимаме лука, излизаме.
Зина закрачи към входа на помещението, което беше скрито зад портрета на Леля Пепа.
-Зин, чакай!- викна след нея Вихрен.- Не можем просто да влезем и да вземем каквото си поискаме.
-Какво ни спира?- продължаваше да крачи смело напред.
-Ами не знам – две дузини вийли?
Третокурсничката спря рязко и момчето едва не се блъсна в нея, но някак успя да спре навреме. Не знайно как, в предивд училищният режим, беше забравила за тази мъничка подробност. Чукна се с пръст по челото. Изумяваше се, колко разсеяна беше напоследък. Взе да прехвърля възможни сценарии на ум и изстреля въпрос:
-Имаш ли още невидима отвара?
-Не, а и да имах нямаше да е в мен.
-Добре, значи план Б.
-План В, по-скоро,- леко притеснено добави той.
Не беше свикнал да я вижда толкова хаотична. Беше му доста странно, но все пак реши да я изслуша.
-Дезилюзионното заклинание ви го показваха в Слънчевия коридор началото на седмица нали?
-Откъде знаеш?
-Рея негодуваше нещо за него. Използвай го върху себе си,
-Не сме го пробвали върху хора, Зин,- не беше сигурен, в това което му казваше.
-Използва се върху хипогрифи и други живи същества. Трябва да работи и върху нас.
-Не съм убеден, че…
-Пробвай го върху мен,- разпери ръце.
-Добре, добре, ще омагьосам себе си,- да използва магия срещу нея беше немислимо.- А, после, какво?
-Ти ще се промъкнеш да вземеш лук, а аз ще разсейвам вийлите.